نقدی بر عملکرد خانه هنرمندان مشهد در سال‌های اخیر

خانه هنرمندان مشهد در خیابان کوهسنگی حدود ۱۳ سال پیش تأسیس شد درحالی‌که مکان فعلی آن قبلاً به آتش‌نشانی تعلق داشت! در آن سالیان شهردار وقت «مهندس پژمان» هنرمندها را مورد حمایت قرار می‌داد و آوازه المان‌های شهر مشهد به کل کشور و حتی رویدادهای بین‌المللی نیز رسید. در سال ۹۳ شهردار مشهد عوض شد و در نتیجه رویکردها در ارتباط با فضاسازی شهری، مدیران و حال و هوای زیباسازی شهر نیز تغییر کردند. بنا بر آمار و ارقام شاهدیم که مشارکت هنرمندان در رویدادهای مختلف نیز کم و بالطبع آن تعداد آثار  نصب شده در شهر نیز کاهش یافت.

ازآنجایی‌که آثار هنری یک شهر نمایانگر روح هنری آن شهر است آیا کیفیت آثار و المان‌های موجود در سطح شهر را در خور شهر، شهروندان و هنرمندان مشهدی می‌دانید؟ درحالی‌که سالانه شاهد پرداخت رقم‌های بالایی در قالب قراردادهای هنری و جهت امور زیباسازی و طراحی المان‌های شهری هستیم آیا نتیجه مطلوب است؟ این در حالی است که بودجه یک سال زیباسازی شهر در دوره مهندس پژمان (شهردار سابق مشهد) معادل با قرارداد ساخت یک پاویون در سال اخیر بوده است! موضوعات و جانمایی آثار انتخابی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟! و آیا همه هنرمندان شهر سهم یکسانی در ارائه آثار و مشارکت در امور شهری دارا هستند؟ شاید نیاز به تغییر در دیدگاه‌های کارشناسان خانه هنرمندان و سیاست‌های مربوطه می‌باشد …

برای مطالعه مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

طراحان گرافیک: جواد صابری، منصوره موسوی

محسن سراجی / مدير مسؤل رسانه خبری و تحلیلی هنر مشهد

مقالات

 آسیب‌شناسی عملکرد شهربازی  پارک ملت مشهد

ایجاد یک شهربازی صرفاً ایجاد یک مکان نیست که با متر یا مساحت و فعالیت و بازی‌های درونش آن را فهم کرد. شهربازی در مقیاس خودش، در مکان‌‌‌ِ بودن خودش، معرف یک نوع نگاه به شهر بزرگ‌تری هست که ما را در برگرفته است

رستم از من چه می‌خواهد؟ من از او؟

اگر از خیابان خیام، منطقه گردشگری سپاد عبور کرده باشید، حتماً مجسمه‌ی غول‌پیکر رستم، ایستاده در  ورودی شهربازی قهرمانان را دیده‌اید. مجسمه‌ای غول‌پیکر که بی‌شباهت به رؤیای کودکان نیست.

مبلمان شهری نیاز اساسی شهرهای خلاق و تعامل محور

امـروزه نقـش مبلمـان شـهری در خدمت رسـانی بـه شـهروندان بـر کسـی پوشـیده نیسـت؛ چـرا كـه مسـلم اسـت علاوه بـر خدمات رسـانی، حفـظ هویـت و زیبایـی سـیمای شـهری نیـز از اولویت بالایی برخـوردار اسـت. گسـترش صنعـت و مدرنیتـه در قـرن اخیـر و رشـد روزافـزون شهرنشـینی، پیامدهـای متعـددی را در زندگـی شـهری بـه ارمغـان آورده اسـت.

کارکرد تزئینات شهری در انعکاس هویت و فرهنگ شهرها

هـدف والا از زیباسـازی یـک شـهر ایجـاد محیطـی جـذاب، شـاد، خلاق و پرورنـده بـرای شـهروندان سـاکن در آن اسـت. محیطـی کـه علاوه بـر ارضـای حـس زیبایی‌شناسی سـاکنان خـود، قـادر باشـد تـا حداکثـر ارتبـاط را بـا مـردم و فرهنـگ جامعـه برقـرار سـازد. در ایـن میـان اسـتفاده از تزئینـات شـهری بـا پارچـه بـه دلیـل برخـورداری از شاخصه‌هایی […]