«گلپا» در خانه ابدی آرام گرفت/ آخرین وداع با هنرمندی بی‌جانشین

1 سال قبل | 08:43

مراسم تشییع پیکر مرحوم اکبر گلپایگانی خواننده پیشگام موسیقی ایرانی صبح روز سه‌شنبه شانزدهم آبان با حضور تعدادی ازهنرمندان و علاقه مندان موسیقی ایرانی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد. در دقایقی مانده به آغاز مراسم آثار ماندگار مرحوم اکبر گلپایگانی از بلندگوها پخش شد که شرکت کنندگان در برنامه آن را کنار مزار این خواننده فقید هم‌خوانی کردند.
همزمان مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد الهام شکیب بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون هم در حال برگزاری است و حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی از شرکت‌کنندگان در مراسم وداع با زنده‌یاد اکبر گلپایگانی خواست تا در مراسم تشییع زنده‌یاد شکیب نیز شرکت کنند.
حسین خواجه امیری ( ایرج)، بهرام حصیری، فضل الله توکل، بابک شهرکی، ناصر ایزدی، محمد گلریز، احسان خواجه امیری، اصغر همت، محمد اله یاری، محمد منتشری، محمدجلیل عندلیبی، سیدعباس عظیمی، حسین علیشاپور، شهرام صارمی، محمد موسوی، از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
حسین خواجه امیری (ایرج) در این مراسم ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت اکبر گلپایگانی گفت: من و اکبر جزو خوانندگانی بودیم که کارمان خوب بود. او خواننده ‌ی بود که بسیار خوب می‌خواند و با صدای گرمی که داشت شعرهای خوبی را هم می‌خواند و من بسیار خوشحالم از دوستی با این هنرمند بزرگ.
وی در بخش پایانی صحبت‌های خود به اجرای یک قطعه آوازی پرداخت. پس از صحبت‌های وی سالار عقیلی هم به اجرای قطعه دیگری پرداخت.
گیتا گرایلی برادرزاده همسر مرحوم گلپایگانی هم به نمایندگی از خانواده این هنرمند پیشگام متنی را در تجلیل از علاقه‌مندان این خواننده قرائت کرد.
مراسم یادبود مرحوم گلپایگانی روز پنجشنبه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در مسجد جامع شهرک غرب برگزار می‌شود.
محمد گلریز خواننده و برادر مرحوم گلپایگانی هم در پایان مراسم ضمن قدرداتی از حضور پرشور مردم در مراسم تشییع پیکر برادرش توضیح داد: آقای گلپایگانی یکی از ارادتمندان مولا علی بود که من به جهت این عرض ارادت قطعاتی را با این مضمون می‌خوانم.
اکبر گلپایگانی ملقب به گلپا از خوانندگان شاخص موسیقی ایرانی بعد از مدت‌ها بیماری در سن ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.
اکبر گلپایگانی دهم بهمن سال ۱۳۱۲ در تهران متولد شد. این هنرمند در سال ۱۳۱۸ بود که پس از ورود به دبستان فرهنگ به عنوان قاری قرآن مدرسه برگزیده شد و از این پس بود که به فراگیری مقدمات آواز و خوانندگی موسیقی ایرانی پرداخت.
وی در سال ۱۳۲۶ پس از تلمذ از محضر پدرش نخستین تجربه حضور در یک ارکستر و گروه کر را کسب کرد و در سال ۱۳۲۷ در انجمن موسیقی مدرسه نظام عضو شد. این هنرمند از سال ۱۳۲۸ به بعد با هنرمندان سرشناسِ موسیقی آشنا شد و آموزش را زیر نظر آنها آغاز کرد.
از جمله استادان اکبر گلپایگانی می‌توان به هنرمندانی همچون حسن یکرنگی، نور علی برومند، اسماعیل قهرمانی، ابوالحسن صبا، یوسف فروتن، محمد ایرانی مجرد، عبدالله دوامی، ادیب خوانساری، حسین طاهرزاده و سلیمان امیر قاسمی اشاره کرد.

اخبار مرتبط

«میراث باد» در جشنواره فیلم کوهستان آمریکا

 مستند کوتاه «میراث باد» به کارگردانی نسیم سهیلی به چهل‌وهفتمین دوره جشنواره فیلم کوهستان در کشور آمریکا راه یافت. این...
20 ساعت قبل

راهیابی ۶ فیلم از باشگاه فیلم رویش مشهد به جشنواره فیلم ۱۰۰

۶ اثر از باشگاه فیلم رویش به چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ راه یافتند.
2 روز قبل

سهیل نفیسی به روی صحنه می‌رود

سهیل نفیسی آهنگساز و نوازنده گیتار، با اجرای منتخبی از آثارش ۱۶ اردیبهشت در تالار وحدت و ۱۷ اردیبهشت...

بهروز شعیبی دبیر چهل و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران شد

رئیس سازمان سینمایی کشور در حکمی بهروز شعیبی را به عنوان دبیر چهل و دومین دوره‌ جشنواره‌ بین‌المللی فیلم...
4 روز قبل