اکبر گلپایگانی دار فانی را وداع گفت

2 سال قبل | 08:37

اکبر گلپایگانی ملقب به گلپا از خوانندگان شاخص موسیقی ایرانی بعد از مدت‌ها بیماری در سن ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.
اکبر گلپایگانی دهم بهمن ماه سال ۱۳۱۲ در تهران متولد شد. این هنرمند در سال ۱۳۱۸ بود که پس از ورود به دبستان فرهنگ به عنوان قاری قرآن مدرسه برگزیده شد و از این پس بود که به فراگیری مقدمات آواز و خوانندگی موسیقی ایرانی پرداخت.
وی در سال ۱۳۲۶ پس از تلمذ از محضر پدرش نخستین تجربه حضور در یک ارکستر و گروه کر را کسب کرد و در سال ۱۳۲۷ در انجمن موسیقی مدرسه نظام عضو شد. این هنرمند از سال ۱۳۲۸ به بعد با هنرمندان سرشناسِ موسیقی آشنا شد و آموزش را زیر نظر آنها آغاز کرد.
از جمله استادان اکبر گلپایگانی می‌توان به هنرمندانی همچون حسن یکرنگی، نور علی برومند، اسماعیل قهرمانی، ابوالحسن صبا، یوسف فروتن، محمد ایرانی مجرد، عبدالله دوامی، ادیب خوانساری، حسین طاهرزاده و سلیمان امیر قاسمی اشاره کرد.
این هنرمند پیشگام موسیقی ایرانی که از او به عنوان مرد حنجره طلایی موسیقی ایرانی یاد می‌شود، در سال ۱۳۳۵ به دعوت سازمان یونسکو با همراهی نورعلی برومند و علی اصغر بهاری برای اجرای آواز و موسیقی ایرانی برنامه‌ای را اجرا می‌کند.
«موی سپید»، «مست عشق»، «عقیق»، «دل ای دل»، «بزم عاشقان»، «روی برگی بنویس عشق»، «چرا عاشق نباشم»، «قدر محبت» از جمله آثاری است که در قالب آلبوم علاوه بر کنسرت و اجراهای زنده از اکبر گلپایگانی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

اخبار مرتبط

پیام مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در سالروز بزرگداشت عطار نیشابوری

به مناسبت سالروز بزرگداشت عطار نیشابوری، حسین مسگرانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی پیامی مخابره کرد.
5 روز قبل

خاکسپاری بهرام بیضایی با نوای حسین علیزاده و مناجات‌خوانی مژده شمسایی

آیین بدرقه بهرام بیضایی به پایان رسید و این هنرمند و پژوهشگر بزرگ کشورمان در آرامگاه اسکای لاون سانفرانسیسکو...

محسن سراجی کتاب رمزگشایی فرایندهای کارآمدی تم پارک‌ها را منتشر کرد

محسن سراجی طراح تجربه و متخصص طراحی تم پارک، ترجمه فارسی کتاب رمزگشایی فرایندهای کارآمدی تم پارک‌ها نوشته دیوید...
4 ماه قبل

مژده شمسایی: بهرام بیضایی در آمریکا به خاک سپرده می‌شود

مژده شمسایی، همسر بهرام بیضایی، با نگارش یادداشتی خبر داد که پیکر بهرام بیضایی در آمریکا به خاک سپرده...
4 ماه قبل