تئاتر صحنه‌ای خراسان رضوی هنوز در کماست

5 ماه قبل | 11:42

محمد حسن‌زاده رییس هیات مدیره انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی: با وجود بازگشت فعالیت‌های هنری در برخی استان‌ها، تماشاخانه‌های مشهد هنوز رنگ اجرا به خود ندیده‌اند و هیچ گروهی تاکنون اثری را روی صحنه نبرده است.

او با اشاره به مشکلات تبلیغاتی تئاتر افزود: پیش‌تر اطلاع‌رسانی اجراها عموما در بستر اینستاگرام و تلگرام انجام می‌شد اما اکنون دسترسی به این فضاها محدود شده و پیام‌رسان‌های داخلی هم هنوز مخاطب کافی ندارند؛ همین امر باعث شده گروه‌های تئاتر صحنه‌ای در عمل جایی برای معرفی آثار خود نداشته باشند.

حسن‌زاده یکی دیگر از دلایل رکود تئاتر را افزایش هزینه‌های تولید دانست و گفت: هزینه‌های دکور، لباس و اجاره سالن به شدت افزایش یافته است حتی اگر تماشاگر هم نیاید گروه‌ها باید اجاره سالن را پرداخت کنند و با توجه به شرایط اقتصادی، فروش بلیت چندان امیدوارکننده نیست.

رییس هیات مدیره انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی بیان کرد: پیگیری‌هایی از طریق صندوق بیمه هنرمندان برای حمایت از فعالان تئاتر صورت گرفته اما در حال حاضر اولویت این صندوق کمک به هنرمندانی است که از شرایط جنگی آسیب دیده‌اند و سایر هنرمندان از این حمایت‌ها بی‌بهره مانده‌اند.

وی هشدار داد: در صورت تداوم این وضعیت تا یک ماه آینده سطح کیفی آثار نمایشی برای حضور در جشنواره‌های استانی و ملی به شدت افت خواهد کرد و شاهد فقر تولید در تئاتر مشهد خواهیم بود.

وی یادآور شد: در دوران اخیر فقط تئاتر خیابانی توانسته به فعالیت خود ادامه دهد، چون هزینه‌های اجرایی آن بسیار کمتر است. اما تئاتر صحنه‌ای به دلیل وابستگی به فضاهای رسمی و هزینه‌های سنگین در عمل بدون پشتوانه مالی کافی نمی‌تواند ادامه دهد.

اخبار مرتبط

فروش ۳۷.۵ میلیارد ریالی تئاترهای مشهد/ «حشره‌کش» پیشتاز گیشه شد

بر اساس داده‌های آماری سامانه «گیشات» (مرجع فروش بلیت تئاتر مشهد)، این میزان فروش حاصل ۱۰۹ نوبت اجرای ۶...
4 روز قبل

پاسداشت خالقی‌مطلق در سایه فردوسی؛ جایی که شاهنامه دوباره جان گرفت

آیین گرامی‌داشت زادروز دکتر جلال خالقی‌مطلق، شاهنامه‌پژوه نامدار و از چهره‌های برجسته پژوهش در حوزه شاهنامه و فرهنگ و...
2 هفته قبل

محمود دولت‌آبادی: من یک رفیق شادخوی را از دست دادم

این نویسنده پیشکسوت در پی درگذشت جواد مجابی، شاعر، نویسنده، نقاش و منتقد پیشکسوت ادبی و هنری در نوشتاری...
2 هفته قبل

مشهد میزبان چهارمین دوره اکران فیلم‌های کوتاه طرح «قرار»

سیدمحمد مداح حسینی درباره چهارمین دوره اکران فیلم‌های کوتاه در قالب طرح «قرار» در مشهد، اظهار کرد: سالانه در...
3 هفته قبل